מרכז וטרינרי אבן יהודה  ד"ר יריב רודמן  09-8992888

 

♦ טיפולי שיניים בכלבים וחתולים
הטיפול כולל ניקוי שיניים בעזרת מכשיר אולטרה סאונד- להסרת אבן, 
עקירות במיקרה הצורך, 
פוליש עם פלואוריד להגנה על השיניים.

 
 
לכלבים 42 שיניים, לחתולים 30 והן דומות לשיניים שלנו בני אדם. 
בתחילה גדלות שיני חלב הנושרות בגיל ארבעה-חמישה חודשים לערךובעקבותיהן צומחות שיניים קבועות שאיתן הם אמורים לאכול ולנשוך עד סוף ימיהם. מאחר שמבנה השן דומה לזה שלנואז גם הבעיות הן אותן הבעיות והטיפול בהן הוא אותו הטיפול.
אחד המיתוסים המוטעים הינו שריר החיה מכיל חומרי ניקוי וחיטוי שעוזרים לנקות את השינייםהריר אמנם עוזר בהורדת החומציות בפה , אך אין בו כדי למנוע עששת ואבן שן.
כלבים וחתולים אינם מודעים להיגיינת הפה שלהםשלא לדבר על אי יכולתם לאחוז מברשת שיניים וכאן משתלבים אנו כבעלים.
ניקוי השיניים בעזרת צחצוח עוזר להסיר את הצטברות שאריות המזון אשר נתקעות בין השיניים ובין השן והחניכיים, וכך לצמצם את בעיות האבן.

 
איך מצחצחים לכלב שיניים?
כיום משווקים מספר רב של תכשירים לשמירת היגיינת הפה אצל חיותיש מברשות שיניים שמתלבשות על האצבע ויש מגוון משחות שיניים בטעמי בשרעוף ואפילו דגים.
הצחצוח עצמו מתבצע על ידי הברשה על השן בתנועות מעגליות ומעלה מטהכאשר יש לשים דגש על הרווח בין השן לחניכייםאין ספק שגם אצל בעלי החיים היה רצוי לצחצח אחרי כל ארוחה, אך במציאות גם שלוש פעמים בשבוע יהיה יעיל. ישנם מזונות מיוחדים , בעלי רמת לעיסות גבוהה ועם יותר סיבים אשר עוזרים להאט את בניית האבן והעששתיש חטיפים ומשחקים לנגיסהשגם הם עוזרים ברמה זו או אחרתמומלץ להתייעץ עם וטרינרים ומוכרים בחנויות לחיות מחמד לגבי מוצרים יעילים.
.
ניקוי אבן לכלבים וחתולים?
מומלץ לבקר פעם בשנה אצל הוטרינר לשם בדיקת מצב השיניים. בזמן הבדיקה יוכל הרופא להעריך את מצב היגיינת הפה ולהמליץ על טיפול נכון.
כאשר המצב דורש ניקוי אבןהטיפול יעשה בהרדמה מלאה בעזרת מכשיר אולטרה-סאונד.  בסוף הטיפול יבוצע פוליש עם תכשיר פלואוריד להגנת השן
.במקרים שבהם מצב השן חמור ולא ניתן לטיפול ייתכן שתתבצע עקירת שן.
ברוב המקרים החיה תשוחרר הביתה עם אנטיביוטיקה לכמה ימים כדי למנוע זיהומים מפגיעת החיידקים בחניכיים הפגועות.
 
איך נדע שכואבת השן?
בדרך כלל אחד הסימנים הראשונים לבעיות בשיניים הוא שינוי בהרגלי האכילה. לפעמים זה מתבטא באכילה בצד אחד של הפהלפעמים בירידה בכמות האוכל,לעיתים אפילו ביללה או יבבה בזמן האכילהיש חיות שהריור אצלן מוגבר בזמן האכילה או לאחריהזה לא בהכרח רפלקס פבלובי מותנהאלא סימן לכאבים בשיניים,וזהו הזמן לרוץ לוטרינר לייעוץ ולטיפול.
ריח רע מהפה גם הוא אינדיקציה לכך שהיגיינת הפה אינה תקינה.
.
מעט טריוויה
שיני סוס ממשיכות לצמוח לאורך כל חיי הסוס ולכן מומלץ מידי שנה לשייף לו את השיניים אם הן ארוכות מדייפעולת השיוף אמורה להתבצע בצורה טבעית בחיכוך השיניים העליונות בתחתונות.
אצל ידידינו המכרסמים גם כן צומחות השיניים לאורך חייהםואצלם רצוי לגזור את השיניים אם הן לא מתחככות זו בזוולא- השן יכולה לצמוח לתוך הלסת שממול .
 
לסיכום
גם אצל בעלי חיים היגיינת הפה חשובה כדי לנהל אורח חיים נורמלי ובריאואנו כבעליהם חייבים להם את הטיפול וההשגחה.
לייבסיטי - בניית אתרים